HOME

 

 

SPORT EN VRIJE TIJD

 

 

PRETTIG WANDELEN :

 

Het is prettig wandelen in en rond Sigy-le-Châtel.

 

 

Culturele wandelingen :

 

 

 

Wie houdt van kunst en cultuur moet zich zeker wagen aan een wandeling doorheen de pittoreske dorpjes en steden in de buurt van Sigy-le-Châtel. In de meeste steden kan je ook terecht voor een begeleide stadswandeling. Meer info vind je bij de toeristische diensten.

 

Groene wandelingen :

 

 

 

In het département Saône-et-Loire zijn er diverse wandelroutes die je meenemen naar prachtig groene plekjes. De wandelroutes staan heel duidelijk beschreven in de ‘Guides Les Balades Vertes’. Deze boekjes zijn te koop bij de plaatselijke toeristische diensten. De wandelingen in de buurt van Sigy-le-Châtel vind je terug in het boekje ‘Guide Les Balades Vertes : Entre Grosne et Guye’. Deze wandelingen laten je niet alleen kennismaken met de Bourgondische natuur, maar ook met pittoreske kasteeltjes en romaanse kerkjes. Goed om weten; er is ook een boekje aanwezig in onze gîte.

 

FIETSEN IN HET GROEN :

 

Voor fietsers is Sigy-le-Châtel een mooi vertrekpunt.

 

 

Voie Verte :

 

 

Tussen de steden Mâcon en Chalon-sur-Saône loopt een 70 km lange ‘Voie Verte’, een groene weg die enkel toegankelijk is voor niet gemotoriseerde voertuigen, wandelaars en ruiters. Deze Voie Verte loopt over voormalige spoorwegbeddingen, en maakt deel uit van ‘Le Tour de Bourgogne’, een geheel van fietspaden dat in totaal ongeveer 600 km lang is.

 

 

 

De Voie Verte neemt je mee langsheen de majestueuze wijngaarden van de Côte challonaise, een rijkelijk historische patrimonium en het poëtische verleden van Alphonse de Lamartine.

 

Voie Bleue :

 

 

De ‘Voie Bleue’ is een andere route die doorheen Bourgogne slingert. Deze route bestaat uit jaagpaden op de oevers van de Saône, en vormt een oase van rust voor de fietser. Wie graag een fietstocht combineert met een stukje cultuur kan de 17 km lange rit van Mâcon naar Fleurville maken. Deze twee steden zijn zeker een bezoekje waard.

 

 

Meer info over ‘Le Tour de Bourgogne’ vind je op :

 

http://www.la-bourgogne-a-velo.com

 

 

GOED OM WETEN!

 

Dankzij het heuvelachtige landschap, is er ook mogelijkheid om te mountainbiken.

 

PAARDRIJDEN IN ALLE RUST:

 

Paardenliefhebbers komen zeker aan hun trekken in de streek. Niet alleen de Voies Vertes, maar ook heel wat andere wegen zijn geschikt voor het paardrijden.

 

 

Op de kaart hierboven vind je een aantal reiswijzers voor een tochtje paardrijden in de vrije natuur. Op de website van het paardentoerisme in Bourgogne kan je aan de hand van deze reiswijzers zelfs je eigen route uitstippelen.

 

 

http://www.tourismequestre-bourgogne.com/Saone-loire/itineraires.htm

 

 

Ben je nog niet zo bedreven in het paardrijden, dan kan je lessen nemen in één van de talloze maneges.

 

ALS EEN VIS IN HET WATER :

 

Tijdens de warme dagen kunnen de echte waterratten verfrissing vinden in één van de (openlucht)zwembaden van Mâcon en omstreken.

 

Centre nautique du Mâconnais Val de Saône :

 

Het ‘Centre nautique du Mâconnais Val de Saône’ is een waar zwemparadijs gelegen op de oevers van de Saône. Er zijn verschillende zwembaden binnen en buiten: een sportief zwembad, een initiatiezwembad, een ploeterbadje, een glijbaan met zwembad, een spa, een olympisch bad, een ontspanningsbad en een duikgedeelte. Er worden het hele jaar door ook talloze activiteiten georganiseerd.

 

Rue Pierre de Coubertin

71000 MÂCON

Tel. : 33 (0)03 85 21 11 30

 

Base de loisirs de Crêches-sur-Saône :

 

Hier kan je van 1 juli tot en met 30 augustus onder toezicht baden en zwemmen in openlucht. Ook hier worden waterspelletjes en andere activiteiten georganiseerd.

 

71680 Crêches-sur-Saône

Tel. : 33 (0)3 85 37 11 83

 

L’étang du Rousset :

 

 

Een andere fijne plaats waar je terecht kan voor waterpret is ‘L’étang du Rousset’, een prachtig meer op enkele kilometers van Sigy-le-Châtel. Hier kan je lekker zonnebaden op het strand, genieten van waterpret in en op het meer, of gewoon rustig wandelen en picknicken in de prachtige natuur.

 

 

 

 

Verder kan je in de buurt van Sigy-le-Châtel, Mâcon en Cluny: vissen, golfen, karten, tennissen, squashen, enz… Er zijn ook prachtige natuur- en avonturenparken in de omgeving.

 

 

VORIGE