HOME                                                                                             VORIGE

 

 

BEREIKBAARHEID

 

 

Gîte « L’Eglantine »

Corcelle

71250 Sigy-le-Châtel

(Saône-et-Loire)

 

 

 

Sigy-le-Chatel ligt op ongeveer 15 km van Cluny, en op 40 km van Mâcon en Chalon-sur-Saône. Sigy en het gehucht Corcelle, waar onze gîte gelegen is, zijn te bereiken via weg D980.

 

 

Reizigers die met het openbaar vervoer wensen te komen, kunnen gebruik maken van de TGV die halt houdt Mâcon-Loché, en van daaruit per bus en taxi verder reizen.

 

 

Winkels vind je op zo’n 5 km van Sigy-le-Châtel, in Salornay-sur-Guye. Er zijn momenteel 2 bakkerijen, een beenhouwerij, een privé-supermarktje (waar je in de vakantiemaanden zelfs Belgische en Nederlandse kranten kan kopen), een supermarkt van de keten ‘Casino’ en een ‘bureau-tabac’ (waar je naast tabak, ook postzegels, telefoonkaarten, nepjuwelen, speelgoed en souvenirs kan kopen). In Salornay-sur-Guye is elke 2de en 4de donderdag van de maand een kleine markt, waar ook mensen uit de buurt hun eigen gekweekte groenten komen verkopen.

 

 

Een cafeetje en een restaurant vind je ook in Salornay-sur-Guye. Verder vind je in de buurt van de gîte ook 2 restaurantjes op de baan richting Montceau, en 1 in Sigy zelf op de baan richting Cluny. Dit laatste restaurant, ‘Restaurant du Zoo’ is gemakkelijk te voet te bereiken. Het dankt zijn naam aan de kleine zoo die tot in de jaren 70 in Sigy-le-Châtel was gevestigd. Voor meer winkels, grote supermarkten cafés en restaurants en ga je best naar nabijgelegen steden zoals: Cluny, Mâcon, Tournus, Chalon en Montceau.  

 

 

Met het interactieve plan hieronder, kan je nog meer informatie krijgen over de bereikbaarheid van ons vakantiehuis en over de nabijgelegen dorpen en steden. Ook in onze gîte zelf, vind je heel wat folders en kaarten met informatie over de omgeving en bezienswaardigheden.

 

 


Grotere kaart weergeven